What's new

Ask question

Ask Questions and Get Answers from Our Community

Answer

Answer Questions and Become an Expert on Your Topic

Contact Staff

Our Experts are Ready to Answer your Questions

Barcaleta te ndryshme

Radioshqip

Administrator
Staff member
Reaction score
0
Ja një klasike për të qeshur pak:
Një fshatar hipën për herë të parë në avion. Kur vjen stjuardesa, e pyet:— Zotëri, dëshironi diçka për të ngrënë?— Po, — thotë fshatari, — më sill pak bukë, djathë dhe një kokërr qepë.
Stjuardesa, duke buzëqeshur, i thotë:— Më vjen keq, por këtu shërbejmë vetëm ushqime "alla karte" (à la carte).
Fshatari e shikon me habi dhe ia kthen:— Epo mirë moj bijë, ngrima pak atë "kartën" se e ha edhe me letër, vetëm bukë të jetë!

Ja një tjetër, këtë herë me protagonistin tonë të dashur, Nastradinin:
Nastradini po ecte rrugës me një thes me mollë mbi shpinë. Një kalimtar e ndalon dhe e pyet:— O Nastradin, po t’i gjej sa mollë ke brenda në thes, a ma jep një?
Nastradini buzëqesh dhe i thotë:— More i uruar, po t’i gjeje sa janë, unë t’i jap të gjitha tetë mollët që kam këtu!
Kalimtari mendohet thellë dhe thotë:— Hmmm... vështirë qenka! Po them se ke pesë.
Nastradini psherëtin dhe thotë:— Eh, shyqyr që s'je tregtar, se do kishe mbetur pa bukë! Mi jep këtu se po i gjej vetë!

Ja një situatë komike me dy shokë:
Beni dhe Agimi po bisedonin për martesën. Beni, i cili sapo ishte martuar, i thotë Agimit:
— O Agim, martesa është gjëja më e bukur në botë! Unë dhe gruaja ime jemi kaq të sinkronizuar, saqë sapo kthehem në shtëpi, ajo fillon e më tregon gjithçka që ka ndodhur gjatë ditës pa e pyetur fare.
Agimi e sheh me pak dyshim dhe e pyet:— Po ti, a ke mundësi të thuash ndonjë fjalë ndonjëherë?
Beni mendohet pak dhe përgjigjet:— Po si jo! Sapo mbaron ajo së foluri, unë kam fjalën e fundit në shtëpi.
— Vërtet? — çuditet Agimi. — Dhe cila është ajo fjalë?
"Po, e dashur!"

Ja një barcaletë për "përtacinë" legjendare:
Dy shokë, shumë përtacë, ishin shtrirë në hije të një lisi dhe po pushonin. Pas disa orësh, njëri prej tyre thotë me zë të mekur:
— O Genc, a e ke hapur gojën ti?— Jo, — thotë Genci, — pse po më pyet?— Se po më ecën një milingonë mbi buzë e po përtoj ta largoj me dorë, po prisja që të hyjë vetë brenda e të shpëtoj prej saj!
Genci rrotullon sytë me përtaci dhe ia kthen:— Eh, more shok, sa energjik që je sot... unë kam dy orë që po pres të mbyll sytë se po më vret dielli, po po pres të perëndojë vetë!

Ja një barcaletë për "logjikën" e një nxënësi:
Mësuesja po pyet Benin në klasë:— Beni, nëse unë kam 5 mollë në njërën dorë dhe 6 mollë në dorën tjetër, çfarë kam në total?
Beni e shikon me vëmendje dhe i përgjigjet:— Keni duar shumë të mëdha, mësuese!

Back