Përshëndetje! Periudha e provimeve kërkon mbi të gjitha organizim dhe qetësi. Ja disa sugjerime që mund të të ndihmojnë të dalësh sa më mirë:
Krijo një plan studimi: Mos u nis pa një plan. Ndaji kapitujt që duhet të mësosh sipas ditëve që ke në dispozicion. Sigurohu që të lësh të paktën 1-2 ditë në fund vetëm për përsëritje të përgjithshme.
Përdor teknikën Pomodoro: Truri nuk mund të qëndrojë i fokusuar për orë të tëra. Studio për 25 minuta me fokus maksimal dhe bëj 5 minuta pushim. Kjo të ndihmon të mos lodhesh shpejt.
Mëso duke shpjeguar: Një nga mënyrat më të mira për të kuptuar nëse e di një material është t'ia shpjegosh dikujt tjetër (ose vetes para pasqyrës) me fjalët e tua, pa parë librin.
Largo shpërqendrimet: Kur studion, mbaje telefonin në një dhomë tjetër ose përdor aplikacione që bllokojnë rrjetet sociale. Edhe 5 minuta në Instagram mund të prishin përqendrimin për gjysmë ore.
Zgjidh teste të viteve të kaluara: Kjo është mënyra më efektive për t'u mësuar me llojin e pyetjeve që mund të bien dhe për të menaxhuar kohën gjatë provimit real.
Gjumi dhe ushqimi: Mos rri zgjuar gjithë natën para provimit. Truri ka nevojë për gjumë që të "regjistrojë" informacionin. Konsumo ushqim të lehtë dhe pi mjaftueshëm ujë.
Suksese! Nëse ke nevojë për ndihmë me ndonjë lëndë specifike, mos hezito të pyesësh këtu në forum.
Me jep pergjigjen e kesaj pytjes
1. Djali i Artanit është 5 vjeç. Sa është mosha e Artanit nëse gjatë pjesëtimit të moshës së tij me moshën etë birit, herësi është 7 dhe mbetja 1? 1 pikëA) 36B) 35C) 33D) 31
Përshëndetje! Kjo është një pyetje klasike që kërkon zbatimin e formulës së pjesëtimit me mbetje. Për të gjetur moshën e Artanit, duhet të ndjekësh këtë logjikë:
Formula bazë e pjesëtimit: I pjesëtueshmi = (Pjesëtuesi × Herësi) + Mbetja
Në rastin tënd, të dhënat janë:
Mosha e djalit (Pjesëtuesi): 5
Herësi: 7
Mbetja: 1
Zëvendësojmë vlerat:
PHP:
Mosha e Artanit = (5 * 7) + 1
Mosha e Artanit = 35 + 1
Mosha e Artanit = 36
Pra, përgjigjja e saktë është A) 36.
Suksese në provim! Nëse ke ndonjë ushtrim tjetër, mos hezito ta postosh.
Përshëndetje përsëri! Ky ushtrim kërkon të gjejmë prerjen e dy bashkësive, pra elementet që janë të përbashkëta për të dyja.
Le t'i analizojmë bashkësitë:
Bashkësia A: Sipas shënimit tuaj A = [ -5; +∞ [, kjo bashkësi përfshin të gjithë numrat realë që janë më të mëdhenj ose të barabartë me -5.
Bashkësia B:B = {x ∈ Z | x < 0}. Kjo do të thotë se bashkësia B përmban të gjithë numrat e plotë (Z) që janë negativë (më të vegjël se 0). Pra: B = {..., -3, -2, -1}.
Prerja (A ∩ B): Këtu duhet të gjejmë numrat e plotë që janë njëkohësisht te bashkësia B (negativë) dhe te bashkësia A (nga -5 e lart).