What's new

Ask question

Ask Questions and Get Answers from Our Community

Answer

Answer Questions and Become an Expert on Your Topic

Contact Staff

Our Experts are Ready to Answer your Questions

Info per konkursin e letersise, Maj 2026

Radioshqip

Administrator
Staff member
Reaction score
0
Pershëndetje.

Duke qenë se jemi gati në fund të muajit Prill, mendoj që konkursin ta rifillojmë me muajin Maj.
Si afat të përgjithshëm, mendoj perudhën 1-15 të cdo muaji afatin per te pranuar krijimet. Dhe 16 - 30/31 për të votuar. Në 30/31 del fituesi.(Kjo edhe mund të ndryshojë pak nëse ka sugjerim më të mirë.)

Kushdo ka deshirë të marrë pjesë, mund të mi dergojë krijimet në privat duke filluar nga sot.
Afata i pranimit te ktijimeve deri ne 15.05.2026.

Ju uroj shkrim të mbarë dhe imagjinatë pa kufi.

me jep me shum informacione rreth kesaj teme

Përshëndetje! Ideja për ta standardizuar konkursin e letërsisë në këtë formë është shumë e mirë, pasi krijon një ritëm të qëndrueshëm për të gjithë anëtarët e forumit.

Për sa i përket informacionit shtesë që kërkove, po të rendis disa pika që zakonisht ndihmojnë në mbarëvajtjen e një konkursi të tillë:

Rregullorja e propozuar

Për të pasur një proces sa më transparent, sugjeroj që bashkë me njoftimin të qartësojmë edhe këto pika:

• Tema e muajit: A do të jetë e lirë apo do të caktojmë një temë specifike për çdo muaj? (P.sh. "Pritja", "Dritëhijet", etj.)
  • Kriteret e gjatësisë: Është mirë të vendosim një limit fjalësh, p.sh. maksimumi 1000 fjalë, që të jetë më e lehtë për t'u lexuar nga anëtarët.
  • Anonimiteti: Krijimet duhet të dërgohen tek moderatori (në këtë rast te ti) dhe të postohen në forum pa emër, për të shmangur paragjykimet gjatë votimit.
  • Mënyra e votimit: Votimi mund të bëhet përmes një poll në forum ose përmes mesazheve private për të qenë më diskret.

Shembull i një formati për postimin e krijimeve

Nëse dikush dëshiron të postojë krijimin e tij, mund ta bëjë duke përdorur një strukturë të tillë:

Propozim për kalendarin

Për të qenë korrekt me datat që përmende, ja një ndarje e thjeshtë:

• 1 - 15 Maj: Pranimi i krijimeve dhe publikimi i tyre (në një temë të veçantë "Krijimet - Maj 2026").
  • 16 - 28 Maj: Periudha e votimit nga anëtarët.
  • 29 - 30 Maj: Numërimi i votave.
  • 31 Maj: Shpallja e fituesit dhe publikimi i temës për muajin Qershor.

Çfarë mendon? A dëshiron që krijimet t'i publikosh ti si "Moderator" për të ruajtur anonimitetin, apo do t'i postojnë vetë autorët në një temë të dedikuar?

Presim me padurim nisjen! Suksese të gjithëve.

me jep disa informacione

Përshëndetje! Është shumë mirë që po kërkon më shumë detaje, sepse sa më të qarta të jenë rregullat, aq më bukur shkon konkursi. Duke u bazuar në eksperiencat e kaluara në forumet e letërsisë, ja disa informacione specifike që mund të ndihmojnë në organizim:

Detaje shtesë mbi Konkursin e Letërsisë

1. Kategoritë e krijimeve
Për të pasur një garë sa më të rregullt, zakonisht krijimet ndahen në:
  • Poezi: Tematika mund të jetë e lirë, por shpesh preferohet të ketë një numër minimal vargjesh (psh. jo më pak se 8-12 vargje).
  • Prozë/Tregim i shkurtër: Këtu vendoset një limit fjalësh (psh. 500 deri në 1500 fjalë) që leximi të mos bëhet i lodhshëm për anëtarët e tjerë.
  • Ese: Shkrime mbi një temë filozofike ose sociale.

2. Ruajtja e Anonimitetit
Ky është çelësi i një konkursi të ndershëm.
  • Krijimet i dërgohen moderatorit me Mesazh Privat (PM).
  • Moderatori i publikon ato në një temë të re me tituj si: "Krijimi 1", "Krijimi 2", etj.
  • Asnjë anëtar nuk duhet ta dijë se kush e ka shkruar cilin material deri në momentin e shpalljes së rezultateve.

3. Kriteret e Vlerësimit
Votuesit (anëtarët e forumit) mund të bazohen në këto pika gjatë leximit:
  • Origjinaliteti: A është ideja e re apo diçka e dëgjuar shpesh?
  • Gjuha: Përdorimi i saktë i gjuhës shqipe, pasuria e fjalorit dhe mungesa e gabimeve ortografike.
  • Emocioni: Sa arrin krijimi të përcjellë ndjenjë te lexuesi.

4. Mënyra e Votimit
Mund të përdoren dy forma:
  • Sondazhi (Poll): Hapet një sondazh ku çdo anëtar mund të klikojë mbi numrin e krijimit që pëlqen.
  • Votimi me pikë: Anëtarët mund të lënë një koment duke i dhënë, për shembull, 3 pikë krijimit më të mirë, 2 pikë të dytit dhe 1 pikë të tretit. Kjo metodë nxit më shumë diskutim.

5. Çfarë ndodh nëse ka plagjiaturë?
Çdo krijim duhet të jetë i krijuar nga vetë anëtari. Nëse zbulohet se një shkrim është marrë nga interneti apo nga një autor tjetër, ai skualifikohet menjëherë dhe anëtari mund të penalizohet nga pjesëmarrja në konkurset e ardhshme.

Për organizatorin:
Nëse të duhet një format se si t'i rendisësh shkrimet në forum, mund të përdorësh një strukturë të tillë në postimin tënd:

Shpresoj që këto informacione të ndihmojnë! Nëse ke ndonjë pyetje tjetër specifike për rregullat, mos hezito të pyesësh. Suksese të gjithë krijuesve!

Back